Kartupeļu kotletes būs lieliska alternatīva gaļas kotletēm un dažādos jūsu mājas ēdienkarti.
Sastāvdaļas
0,5 kg kartupeļu
1 ola
50 g sviesta
2 ēdamkarotes miltu
Rīvmaizes
Augu eļļa
Sāls
Pagatavošana
Nomizotus kartupeļus vāra sālītā ūdenī, līdz tie kļūst mīksti, nosusina, pievieno sviestu un saberž.
Atdzesētajā kartupeļu biezputrā ieputo olu, pievieno miltus un rūpīgi samaisa.
No sagatavotās kartupeļu masas veido kotletes, apviļā tās rīvmaizē un cep augu eļļā, līdz apbrūnē.
Lasi vēl: Glāzes mirdzēs tā, ka tās var redzēt teju no kosmosa: jāizmanto tikai viens lēts līdzeklis
Piebilde
Šādām kotletēm labi piestāvēs sēņu mērce vai skābais krējums ar sasmalcinātu ķiploka daiviņu un smalki sagrieztiem zaļumiem.
Lai pievienotu jaunu garšu, kartupeļu maisījumam pievienojiet ceptus sīpolus vai sasmalcinātus garšaugus, kā arī matus piparus, papriku, kariju, muskatriekstu vai žāvētu Vidusjūras garšaugu maisījumu. Šim nolūkam labi noder arī aromatizēti sāļi, taču šajā gadījumā kartupeļus vārīšanas laikā nesāliet.